AudioRealism Forum Index AudioRealism

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ADM 1.2.0 now with MIDI Out
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    AudioRealism Forum Index -> User Community
View previous topic :: View next topic  
Author Message
audiorealism
Site Admin


Joined: 13 Oct 2003
Posts: 2972

PostPosted: Mon Nov 15, 2010 9:53 am    Post subject: ADM 1.2.0 now with MIDI Out Reply with quote

http://www.audiorealism.se/adm/Install_ADM120_PC.exe
http://www.audiorealism.se/adm/Install_ADM120_MAC.zip

* Added MIDI Out to Options menu
* Added pattern MIDI Export to Pattern menu


Last edited by audiorealism on Tue Nov 30, 2010 1:25 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
LivePsy



Joined: 30 Sep 2010
Posts: 6

PostPosted: Wed Nov 17, 2010 4:36 am    Post subject: Reply with quote

Works great in Live 8.2.1, but Logic 9.1.3 won't validate the plugin, it reports component version 1.0.32?

Thanks for keeping ADM up to date BTW,
B


validating Audio Unit ADM by AudioRealism:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
AU Validation Tool
Version: 1.6.1a1
Copyright 2003-2007, Apple, Inc. All Rights Reserved.

Specify -h (-help) for command options
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

--------------------------------------------------
VALIDATING AUDIO UNIT: 'aumu' - 'adm1' - 'AuRe'
--------------------------------------------------
Manufacturer String: AudioRealism
AudioUnit name: ADM
Component Version: 1.0.32 (0x10020)

* * PASS
--------------------------------------------------
TESTING OPEN TIMES:
COLD:
Time to open AudioUnit: 15.196 ms
WARM:
Time to open AudioUnit: 8.110 ms
ERROR: Component Version mismatch: Res Vers = 0x10020, Comp Vers = 0x10006
FIRST TIME:
Time for initialization: 0.015 ms

* * FAIL
--------------------------------------------------
AU VALIDATION FAILED: CORRECT THE ERRORS ABOVE.
--------------------------------------------------


validation result: failed validation
Back to top
View user's profile Send private message
ekwipt



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 45

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 11:21 am    Post subject: Reply with quote

Hey mike,

I have the same problem, i'm running logic 9.1.3 in 64bit though, with the 32 bit bridge.

BTW Any chance of 64bit versions of all the plugs,

cheers ekwipt
Back to top
View user's profile Send private message
audiorealism
Site Admin


Joined: 13 Oct 2003
Posts: 2972

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 1:00 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for that..!

The bundle version is fixed now, please download and reinstall.

About 64-bit versions: Yes, planned but will take a while longer.

--Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Paradigm X



Joined: 03 Nov 2007
Posts: 111

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

Ok.

Pattern export and external midi worked perfectly in Ableton - awesome work! Really adds a load of functionality !

Not had a chance to try cubase yet but will very soon.

On pC, Win 7, Ableton 8.15

Nice one Very Happy Very Happy Very Happy

Much appreciated.
_________________
Q6600 : 4gb corsair : 3x 320gb seagate drive 1x 1TB WD Caviar Black : Abit AB9 Pro Mobo : Focusrite Pro 24 DSP : 1xUAD2 Quad, 1xUAD2Duo : Windows 7 x64 : Novation Remote Zero SL : Novation Launchpad : NI Komplete 5 : Cubase 5.5.1 : Ableton 8.1.5
Back to top
View user's profile Send private message
LivePsy



Joined: 30 Sep 2010
Posts: 6

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 11:17 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for fixing this with Logic, its a beautiful thing. ADM is a way underappreciated emulation of classic drum machines, IMO.
Back to top
View user's profile Send private message
ekwipt



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 45

PostPosted: Thu Nov 25, 2010 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

still not working for me, are you using 64bit logic with 32 bit bridge. Can you post the working link in this post please?
Back to top
View user's profile Send private message
LivePsy



Joined: 30 Sep 2010
Posts: 6

PostPosted: Fri Nov 26, 2010 12:49 am    Post subject: Reply with quote

I'm using 32-bit Logic and it is fine. Click the Mac link at the top of the thread, the version number problem I reported is fixed now.
Back to top
View user's profile Send private message
ekwipt



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 45

PostPosted: Sat Nov 27, 2010 9:31 am    Post subject: Reply with quote

I don't think it was overwriting the AU component in/library/audio/Plug-ins/components properly

Did a manual delete and reinstall and theres definitely a new component in there.

Maybe a bug?

edit did another reinstall still having problems?

What's going on?
Back to top
View user's profile Send private message
LivePsy



Joined: 30 Sep 2010
Posts: 6

PostPosted: Sat Nov 27, 2010 10:51 am    Post subject: Reply with quote

Try clearing your AU plugin cache:-

/Users/<yourname>/Library/Caches/com.apple.audiounits.cache

This will force Logic to rescan all plugins again and might pick up the fixed version number.
Back to top
View user's profile Send private message
ekwipt



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 45

PostPosted: Sat Nov 27, 2010 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

doing that killed the 32 bit bridge in logic, wouldn't boot any plugins that weren't 64bit compatible.

Restarted into 32bit mode logic, it now works, i think 64bit logic was the problem, it's still very flakey
Back to top
View user's profile Send private message
LivePsy



Joined: 30 Sep 2010
Posts: 6

PostPosted: Sun Nov 28, 2010 12:22 am    Post subject: Reply with quote

Oops, sorry for breaking your plugins Smile

Still, the cache sometimes has to be rebuilt. I had to do this to fix a license problem with a plugin after demoing it. You might find that starting Logic in 64-bit again and rescanning all plugins in the AU Manager will work. But I don't see that 64-bit Logic is a life and death necessity. We live with loads of compromises in any DAW software and the 64-bit advantage isn't that great.
Back to top
View user's profile Send private message
ekwipt



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 45

PostPosted: Sun Nov 28, 2010 5:22 am    Post subject: Reply with quote

Yeah I have to admit I damned you when it first happened Very Happy

64 bit has been a bit of experimentation for me, I really hate the second window that has to be loaded for each plugin. Might try reverting back to 64 bit later on. At least logic is capable of 64bit
Back to top
View user's profile Send private message
Paradigm X



Joined: 03 Nov 2007
Posts: 111

PostPosted: Mon Nov 29, 2010 10:54 am    Post subject: Reply with quote

WRT to the midi pattern export, when you are using the bottom timescale (ie 2 beats, with 32nd notes), the midi file is half speed when imported.

I.e it exports it as 4 beats not two.

Not a massive issue as can be doubled in DAW but thought id mention.

Not sure how triplets or swing export, need to have a look into it.

Its a very useful tool tho, really adds to the usefulness. I like to build up a total pattern, then mute the various instruments so a midi export allows you loads of control over this.

Cheers
_________________
Q6600 : 4gb corsair : 3x 320gb seagate drive 1x 1TB WD Caviar Black : Abit AB9 Pro Mobo : Focusrite Pro 24 DSP : 1xUAD2 Quad, 1xUAD2Duo : Windows 7 x64 : Novation Remote Zero SL : Novation Launchpad : NI Komplete 5 : Cubase 5.5.1 : Ableton 8.1.5
Back to top
View user's profile Send private message
LarsErik
ABL:er


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 193
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 8:46 pm    Post subject: Reply with quote

Great update!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AudioRealism Forum Index -> User Community All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group